3 July 2020
Категорија Новости
3 July 2020,
 Off

Симболичним окупљањем одбојкашица Железничара испред Градске куће означен је почетак припрема за нову сезону Суперлиге Србије, у којој управа клуба има велике амбиције, а присуство комплетног општинског руководства довољно говори о подршци Општине. ОК Железничар је то сасвим заслужио претходних година, остварујући историјске успехе и постајући истински бренд Лајковца. Подсећамо да је Железничар два пута заредом био освајач Купа Србије, затим шампион Суперлиге, победник Суперкупа Србије и Балканског купа – све то у последње три године.

Комплетну управу клуба предвођену председником Живорадом Лазаревићем, у присуству почасног члана управе – познатог српског књижевника Радована Белог Марковића, стручни штаб предвођени угледним стручњаком Бранком Ковачевићем, као и сениорски састав одбојкашица Железничара, код фонтане испред Градске куће дочекали су председник Андрија Живковић, заменик председника Ненад Џајевић, начелник Општиснке управе Живорад Бојичић и други представници локалне самоуправе. Председник Живковић пожелео је управи и одбојкашицама успешну сезону, да после краће резултатске паузе када се нису бориле за сам врх поново заблистају на радост свих Лајковчана, јер одбојкашки клуб представља понос вароши на Колубари.

Управа Железничара и ове године најавила је велике амбиције, доводећи нова појачања и формирајући тим већ почетком јула. У клуб се вратила Маја Савић, повремена репрезентативка Србије и најбољи блокер Суперлиге претпрошле сезоне када је наступала у Лајковцу, као и средњи блокер Аница Кутлешић, после једне сезоне у Убу. Сигурно је да ће сјајно појачање представљати двадестогодишња Јована Миросављевић, доскоро узданица Јединства из Старе Пазове, бивша кадетска и јуниорска репрезентативка, која игра на позицији примача. Са богатим међународним искуством стиже либеро Марина Вујовић, пореклом Лајковчанка, вероватно на заласку каријере коју ће можда и завршити у свом граду.

Важна чињеница је и да их предводи Бранко Ковачевић, дугогодишњи други тренер женске одбојкашке репрезентације Србије, коју је и сам водио на бројним великим такмичењима. Са грчким Олимпијакосом је освојио пет националних титула и пет купова, као и Челенџ куп. У каријери је водио и Црвену звезду, румунске екипе Динамо Букурешт, Таргу Мурес и Метал Галати, као и италијанску екипу Деспар Перуђа. Прве тренерске кораке направио је у Црвеној звезди. У стручном штабу су и помоћни тренер Владимир Живковић, кондициони тренер Срећко Мијатовић и статистичар Лазар Табаковић. Дугогодишњи капитен Ивана Лазаревић завршила је играчку каријеру и сада је на позицији спортског директора клуба.

Уколико не стигне још неко, састав тима тренутно чине: Александра Гајић, Милица Тошић, Аница Кутлешић, Маја Савић, Нада Митровић, Милана Рајлић, Марина Вујовић, Николина Зарић, Тамара Марковић, Сара Ранковић, Јована Миросављевић, Вања Ивановић и Рада Перовић.

Све ово показује да Одбојкашки клуб Железничар, предвођен председником Живорадом Лазаревићем, представља веома озбиљан спортски колектив, који има има високе циљеве у домаћем првенству и купу, а можда и на међународној одбојкашкој сцени. Железничар је у сезони 2018/19. освојио првенство и национални куп, а 2017/18. Куп Србије, тако да је један од најуспешнијих српских клубова последњих година.

Comments are closed.