10 November 2021
Категорија Новости
10 November 2021,
 Off

И у другој четвртфиналној утакмици лајковачке одбојкашке даме савладале су београдски Партизан и тако се пласирале у полуфинале Купа Србије. Победиле су са 3:1, по сетовима 27:25, 23:25, 25:20 и 25:12, а подсећамо да су први меч у Земуну добиле са 3:2.
И овог пута Партизан је пружио добар отпор, потово у прва два сета. Први сет је био потпуно изједначен, гошће су имале и сет лопту на 24:23, али су онда Лајковчанке направиле преокрет и поенима Анице Кутлешић, од којих је други био ас сервис, а затим и са два поена изузетно талентоване Александре Узелац, добиле овај важан део меча.
У другом, такође врло изједначеном сету, наше одбојкашице су испустиле четири поена предности у средини овог периода игре, да би Партизан на самом крају поенима Шеварике добио сет. Узвратиле су пуленке Бранка Ковачевића у трећем делу игре, после 15:15 добиле су четири узастопна поена и ту разлику одржале до краја. Изгледа да је тада дефинитивно сломљен отпор Београђанки, до изражаја је дошао квалитет нашег састава јер је Жеља четврти сет добио са великом разликом.
У саставу Жеље најефикасније су биле Узелац са 24, Миросављевић са 19 и Батинић са 18 поена, док је Кутлешић уписала 7, Милојевић 6, Антонијевић 5 и Савићевић 2 поена. Кнежевић вечерас није била у саставу.
Позната су три полуфиналиста: Црвена звезда, ТЕНТ и Железничар. Четврти ће највероватније бити Уб јер је вечерас у Суботици добио Спартак са 3:0, реванш је 16. новембра.

Comments are closed.