24 November 2019
Категорија Новости
24 November 2019,
 Off

У последњем колу јесењег дела првенства Колубарско-мачванске зоне Железничар је Жеља добио лајковачки дерби против Задругара са 3:0 (1:0) и полусезону завршио на одличном другом месту, са бодом мање од Слоге. На стадиону Задругара, пред око 300 гледалаца, голове су постигли Стејанић у 26. и Станојевић у 75. и 90. минуту. Код првог гола Стејанић је лако искористио кикс одбране Задругара. Затим су Јеринић и Милошевић врло рано добили друге жуте картоне, у 56. и 59. минуту, тако да су више од пола сата играли са два фудбалера мање. То је олакшало Жељи да поентира головима Станојевића, за које је веома заслужан Стејанић, најбољи играч ове утакмице. У сваком случају, „дизелка“ је показала да је бољи и уигранији тим.

Лидер Слога из Богосаваца у Дивцима је играо само нерешено, без голова, док је Врело Спорт (у успону форме) изненадило Рађевац у Крупњу и славило са 2:1. Још једно изненађење јесте победа Младости у Прњавору против захуктале Дрине. Борац је, после пар пораза, освојио три бода на свом терену против Спартака, као и Раднички у Ваљеву против Брезовице. Резултати последњег кола ишли су на руку Жељи, али и допринели да се врх табеле додатно „згусне“. Табеле на завршетку јесењег дела: Слога 31, Железничар 30, Рађевац и Борац 29, ваљевски Раднички и Дрина из Љубовије по 26 бодова, а Врело Спорт 24. Задругар је десети са 19 бодова. На дну табеле су Младост из Прњавора са 12 и Раднички Шабачки са 8 бодова.

Треба констатовати да се Железничар на полусезони пласирао знатно боље него прошле године, када у пролећном делу првенства није успео да надокнади заостатак, иако је остварио много боље резултате. Сада има одличну стартну позицију за јуриш на прво место и повратак у Српску лигу, где је годинама играо и где реално припада. После почетног навикавања шеф стручног штаба Срђан Јовановић прилично је сложио коцкице у екипи, која има неколико квалитетних појединаца, али су они подредили игру тиму и Железничар делује као уходани колектив. Уз евентуална појачања на зимском прелазном року, ту су сви предуслови за повратак у Српску лигу Запад.

Comments are closed.