15 May 2022
Категорија Новости
15 May 2022,
 Off

У 22. колу Колубарско-мачванске зоне Железничар је данас забележио врло важну победу за опстанак: на свом стадиону савладао је Јединство из Владимираца са 2:0. Истовремено је за Жељу и Стрмово врло значајан реми који је Задругар остварио у Лешници, резултат је био 2:2, тако да је сада Борац последњи са два бода заостатка. Меч између Стрмова и ваљевског Радничког одложен је за 17. мај.
Жеља је данас прилично сигурно остварио победу над једним од конкурената за опстанак, а цео посао завршен је у првом полувремену. Бонус играч Лука Живановић био је стрелац првог поготка већ у 19. минуту, док је други гол постигао Стефан Торбица у надокнади времена, односно у 49. минуту.
Захваљујући головима сјајног стрелца Владе Јеринића у завршници првог полувремена Задругар је на одмор отишао са два гола разлике. Деловало је тада да ће зелено-бели лагано до победе, али је домаћин на почетку другог полувремена успео да смањи вођство, да би у самом финишу утакмице постигао изједначујући гол. Дакле, Јеринић је први гол постигао у 45. минуту, а други у надокнади времена првог дела утакмице. На 2:1 смањио је Јовановић у 51. минуту, да би бод за Борац извојевао Ђурић у зауставном времену.
На табели Задругар је седми са 26 бодова, Стрмово 1968 осмо са 23 бода (и утакмицом мање), колико има и Цер. Јединство има 22, Железничар и Дрина по 21 бод, с тим што Лајковчани имају знатно бољу гол-разлику, а на последњем месту после овог кола је Борац из Лешнице са 19 бодова.
Треба рећи да је „дизелка“ сада у повољнијој ситуацији јер ће неки директни конкуренти тек бити слободни и то у последња два кола: Јединство и Дрина, поготово ако у следећем колу избори повољан резултат у Љубовији против споменуте Дрине. Иначе, у наредном 23. колу игра се лајковачки дерби између Задругара и Стрмова. До краја првенства остала су четири кола.

Comments are closed.