26 August 2022
Категорија Новости
26 August 2022,
 Off

ичење овог лета. Женска јуниорска репрезентација Србије (играчице до 19 година, 2004. и млађе) играће на Европском првенству у Скопљу од 27. августа до 4. септембра.
Предвођена селектором Александром Васовићем наша репрезентација је у Б групи са Турском, Хрватском, Румунијом, Швајцарском и Холандијом. У А групи ће играти Северна Македонија, Пољска, Италија, Словенија, Грчка и Финска.
Јуниорке Србије ће први меч одиграти у суботу, 27. августа, од 15.30 часова против Швајцарске. У другом колу Србија ће у недељу играти против Румуније од 18 часова, а већ у понедељак против Турске од 20.30 часова. После слободног дана, Србија ће у среду 31. августа играти против Хрватске од 20.30 часова, док ће у последњем, петом колу, у четвртак 1. септембра од 18 часова одмерити снаге против Холандије.
Састав Србије: техничари – Мандовић (ТЕНТ), Баић (Спартак); коректори –Зеленовић (Јединство), Зубић (Партизан) и Ивковић (Стерија БГ); либера -Пакић (ТЕНТ) и Жупић (Нови Пазар); блокери – Куртагић (ТЕНТ), Шућуровић (Омладинац, Нои Бановци) и Киров (Београд); примачи – Узелац (Железничар), Томић (Партизан), Вајагић (Омладинац) и Поповић (ТЕНТ).
Пред полазак у Скопље селектор Васовић је изјавио да је задовољан стањем и формом екипе након дугих припрема и одиграних турнира и да има највише амбиције на овом првенству. Александра Узелац је такође потврдила да се, после двомесечних припрема, одбојкашице надају одличним играма и златној медаљи.

Comments are closed.